the author

My photo

Still writing. Still surviving. Still the same selfish arrogant wicked royal lady.

Wednesday, November 25, 2015

GiVe YoUr HeaRt a BrEaK - PaRt II


BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM
ASSALAMUALAIKUM WBT



Dah malas pulak rasa nak update pasal Langkawi hari tu. Lama gila wei gambau-gambau ni semua simpan dalam draft. Tapi kang nak delete rasa cam tak best pulak. Jadi macam nilah. Aku post jelaa gambar-gambar ni semua sebab aku malas nak karang ayat panjang-panjang. (banyak keje weeeeiii) - Ni cerita hari kedua a.k.a hari last aku kat sana. Gambar aku dah susuh (susuh pon boleh laaa) ikut sekuel siap-siap mula-mula aku pergi mana lepas tu pergi mana lepas tu pergi mana dan pergi mana...





So, random place pertama...





Dataran Lang




Selepas berapa kali touchdown sini, tapi tak ambek gambar,
Yah, finally...





Pergi kebun buah-buahan kat MARDI
(like seriously MARDI? Yes, MARDI baby MARDI)









Sempat Encik Belalang propose. Thank you, abang.






Melawat kebun anggur yang tak berapa sudi nak berbuah-buah cinta layu di pusara.
(maklonglah dah hujung musim)





To the Bird & Wildlife Park









Acah-acah jadi pencinta haiwan jap.





To Air Hangat Village






Tunggu lunch sampai sambil celup kaki dalam air suam.
(sebab dia memang suam)






Like this.






Haa, kat sini baru boleh panggil air hangat. Ada pondok kecik jauh sikit daripada tempat makan tadi.
Hangat pun tak hangat sangatlah.






Dah rebus kaki, jenjalan tengok kerbau dan bangau terbang-terbangan. 
Belakang air hangat tu ada view gunung ganang sawah segala. Sempat laa fefeeling.






And last stop, random kampung mana ntah selamba berenti tepi jalan, mintak tolong budak-budak kampung ambekkan gambar acah-acah kau pelancong daripada Tunisia ke tak pernah jumpa sawah padi hah perempuan-perempuan sekaliaaannn???





And finally Pantai Chenang!




Malam pun malamlah...






Ok, nak balik dah. Masa ni tengah tunggu flight. Tapi sebelum tu sempat stroll tepi pantai, makan malam jap, shopping lagi apa yang sempat, ok dah.





Sekian terima kasih.
Senang tulis cerita macam ni kan?
Lima setengah markah je. Huraian tak lengkap.
But yes, I gave my heart a break. Walaupun untuk dua hari.


No comments:

the history

Followers